S-a inaugurat o nouă secție de terapie intensivă pentru nou-născuți la „Marie Curie”
Marți, la spitalul Marie Curie din București a fost inaugurată o nouă secție de terapie intensivă dedicată nou-născuților. Printre participanții prezenți la inaugurare s-au numărat și Irina Margareta Nistor, președintele onorific al Fundației Vodafone România, Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii, și Inaki Beroetta, CEO Vodafone România.
Noua secție dispune de 4 niveluri pentru nou-născuți, cu o capacitate de 27 de paturi și o suprafață totală de 1.600 mp. Secția mai dispune de încăperi individuale pentru fiecare pacient, dotate cu gaze medicale, climatizare și monitorizare individuală, spații speciale pentru părinți, un spațiu de training, spații pentru personalul medical, pentru consilierea psihologică a părinților, precum și săli de consultație.
"Secția de terapie intensivă nou-născuți de la spitalul Marie Curie avea și are în continuare cele mai bune rezultate și cea mai mică rată de mortalitate neo-natală din țară, apropiindu-se de media din centrele europene de prestigiu. Înainte reușeam să tratăm, anual, aproximativ 200 de nou-născuți sau copii născuți prematur cu boli, malformații sau traumatisme diverse. Însă din cauza lipsei de spațiu, eram nevoiți să refuzăm tot atâția copii de la internare, ceea ce pentru mulți însemna lipsa unei șanse la viață. De aceea, extinderea secției de terapie intensivă nou-născuți era absolut necesară. Am reușit să construim cea mai modernă secție din sud-estul Europei și sunt foarte mândru de această reașezare unică în România", a declarat dr.Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției de terapie intensivă nou-născuți, cu ocazia inaugurării.
În premieră pentru România este implementarea tehnologiei 4G într-o soluție de telemedicină, care permite transmiterea de imagini video și parametri medicali în timp real pentru urmărirea semnelor vitale ale nou-născuților, permițând totodată accesul facil și securizat la datele medicale de la distanță, medicii fiind echipați cu tablete pentru monitorizarea permanentă a pacienților.
Soluția de telemedicină mai cuprinde și un car de teleprezență, care se deplasează autonom în orice loc din secție și spital și poate face transmisiuni de voce și date oriunde în lume și poate fi conectat la un ecograf sau la un computer pentru a transmite în mod securizat datele pacienților sau imagini ale acestora.
Investiția totală a noii secții se ridică la 2.165.000 de euro, din care 1.400.000 de euro reprezintă contribuția Fundației Vodafone, 615.000 euro fonduri proprii și fonduri strânse din donații prin sms de către Asociația Inima Copiilor, iar 150.000 de euro sunt fonduri ale spitalului.