Cardul naţional se va acorda gratuit

Social

Cardul naţional se va acorda gratuit

    • Cardul naţional se va acorda gratuit
      Cardul naţional se va acorda gratuit

      Cardul naţional se va acorda gratuit

Ministerul Sănătăţii (MS) intenţionează susţinerea de la bugetul de stat a cheltuielilor necesare pentru producerea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate, precum şi scutirea cetăţenilor de la plata acestui document.

Ministerul Sănătăţii (MS) intenţionează susţinerea de la bugetul de stat a cheltuielilor necesare pentru producerea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate, precum şi scutirea cetăţenilor de la plata acestui document. „Vrem ca toată populaţia să primească şi să utilizeze cardul de sănătate, pentru că acesta împreună cu reţeta electronică şi dosarul electronic fac parte din proiectul de control şi disciplină financiară a sistemului de asigurări de sănătate. Era puţin probabil că toţi asiguraţii ar fi fost de acord să plătească producerea cardului. Din această cauză am discutat cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe şi am găsit o soluţie financiară prin care să suportăm de la bugetul de stat cheltuielile pentru producerea cardului, astfel încât să ne asigurăm că toţi cetăţenii vor primii acest card“, a declarat Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii.

MS precizează că în urma informaţiilor primite din partea reprezentanţilor CNAS, producerea cardului naţional de sănătate va începe din luna august, urmând ca Imprimeria Naţională să producă lunar un milion de exemplare.