Cartoful, o sursă generoasă de nutrienţi şi vitamine

16 Mai 2012 22:47 Social

Confom unui studiu al cercetătorilor britanici, cartoful  este o sursă extraordinară de nutrienţi, vitamine şi minerale, fiind chiar mai benefic pentru organism decât broccoli, sfecla, bananele, nucile şi avocado.

Confom unui studiu al cercetătorilor britanici, cartoful  este o sursă extraordinară de nutrienţi, vitamine şi minerale, fiind chiar mai benefic pentru organism decât broccoli, sfecla, bananele, nucile şi avocado. Astfel, cartoful este, potrivit experţilor, cel mai ieftin şi dietetic produs. Mai mult, ei recomandă consumul acestei legume de două ori pe zi, ceea ce poate contribui la normalizarea tensiunii arteriale, asigurând că un consum frecvent al acestor tuberculi nu va duce la creşterea în greutate, în cazul în care la prepararea lor nu se foloseşte grăsime în exces.

Un cartof mediu, fiert în coajă, conţine de cinci ori mai multe fibre decât o banană şi asigură un aport de vitamina C de trei ori mai mare decât un fruct de avocado.

De asemenea, oamenii de ştiinţă au stabilit că acesta conţine şi o cantitate mai mare de seleniu decât seminţele de floarea-soarelui şi nucile.

Citește alte articole despre: cartof, nutrienți

Ultimele din categorie