Deficit de medici în judeţul Suceava

25 Mai 2012 21:58 Social

Potrivit datelor Colegiului Medicilor din România (CMR), în judeţul Suceava se înregistrează un deficit considerabil de medici, atât la nivelul unităţilor spitaliceşti, cât şi în ceea ce priveşte medicina de familie. Astfel, Spitalul Municipal Vatra Dornei are aprobat un număr de 29 de medici, dar numai 7,5 posturi vacante. Mai mult, unii medici urmează să se pensioneze, ceea ce va mări numărul de locuri neocupate.

La Spitalul Municipal „Sf. dr. Cosma şi Damian“ din Rădăuţi, gradul de ocupare a posturilor cu medici este de 64%, iar la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, din cele 41 de posturi de medici, doar 24 sunt ocupate în prezent.

Deficitul de medici este adâncit şi de migraţia acestora în străinătate, la fel ca peste tot în ţară. În judeţul Suceava, în perioada ianuarie-martie 2012, au fost eliberate patru certificate de conformitate profesională pentru medici specialişti în reumatologie, ATI, alergologie, respectiv de medicină de familie, pentru plecări în Franţa şi Marea Britanie.

Citește alte articole despre: Suceava, deficit, medici

Ultimele din categorie