Google va lansa lentile de contact sensibile la zahăr, pentru diabetici

17 Ianuarie 2014 15:58 Oana Hîncu Social

Joi, Google Lab a anunțat că este pe cale să lanseze o nouă generație de lentile de contact care ar putea ajuta persoanele diabetice să-și țină sub control glicemia.

"Am spus întotdeauna că încercăm să lucrăm la proiecte care ar putea părea ciudate". (...) Suntem pe cale să testăm lentile inteligente create pentru a măsura nivelul de glucoză din lacrimi", au explicat Brian Otis și Babak Parviz, cercetători ai programului.

Lentilele funcționează "folosind un mic cip conectat și un senzor de glucoză în miniatură, care se află între două straturi de material din care sunt făcute lentilele de contact", au adăugat aceștia, care au completat spunând că studiile clinice care au fost deja realizate în cadrul acestui proiect sunt abia la început, iar discuțiile sunt în curs de desfășurare cu FDA, Agenția americană de medicamente.

Prototipurile acestor lentile pot determina cantitatea de glucoză din lacrimi la fiecare secundă, iar cercetătorii încearcă acum să găsească o posibilitate de a integra semnale luminoase care i-ar putea avertiza pe utilizatori atunci când anumite niveluri de glucoză au fost depășite.

"Însă, în timp ce Federația Internațională de diabet a afirmat că lumea este pe cale «să piardă bătălia cu diabetul», noi ne-am gândit că acest proiect merită să fie dezvoltat", au conchis cei doi.

Citește alte articole despre: glicemie, Google Lab, lentile de contact, diabetici

De la același autor

Ultimele din categorie