Lipsă acută de medici şi asistenţi în spitalele sucevene

24 Iulie 2012 23:05 Social

Autorităţile sanitare sucevene atrag atenţia asupra deficitului de medici şi asistenţi cu care se confruntă unităţile medicale din judeţ.

Autorităţile sanitare sucevene atrag atenţia asupra deficitului de medici şi asistenţi cu care se confruntă unităţile medicale din judeţ. Astfel, numai la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou“ din Suceava există un deficit de 96 de cadre medicale, iar în a doua jumătate a lunii august va fi organizat un concurs pentru ocuparea a 15 posturi de medici şi asistenţi medicali.

Potrivit purtătorului de cuvânt al  spitalului, Tiberiu Brădăţan, cele 15 posturi au fost eliberate începând cu 1 ianuarie 2012, dar prin noile angajări nu se va rezolva problema lipsei de personal. El a precizat că numai la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul spitalului ar fi nevoie de încă zece doctori, explicând că, în condiţiile în care o consultaţie acordată unui pacient venit la UPU ar trebui să dureze 20 de minute, în realitate, un medic urgentist consultă 8-10 persoane într-o oră.

Totodată, managerul Spitalului Municipal Fălticeni, Mircea Lupu, a declarat că unitatea medicală este deservită de 342 de angajaţi, în condiţiile în care minimum necesar ar fi de 501.

Citește alte articole despre: Suceava, medici, asistente

Ultimele din categorie