Sesiune de prevenire la Centrul "Popasul iubirii milostive"

Arhiepiscopia Iaşilor

Sesiune de prevenire la Centrul "Popasul iubirii milostive"

La Centrul de Servicii Sociale "Popasul iubirii milostive" - Săvinești, judeţul Neamţ, a continuat, joi, 28 noiembrie 2013, seria întâlnirilor desfășurate în cadrul Acțiunii social-educativă "Cartea Vie".

Acest proiect este desfășurat în perioada 21 noiembrie 2013 – 12 ianuarie 2014 de parohia ”Sfinţii Voievozi” - Săvinești, Protopopiatul Roznov, judeţul Neamţ, în parteneriat cu Fundația "Solidaritate și Speranță" - filiala Săvinești. La această întâlnire au participat reprezentanţi din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ (subcomisarul Daria Oatu şi agent principal Maftei Iulia), precum şi părinții și copii asistați la Centrul de Servicii Sociale ”Popasul Iubirii Milostive”. Cunoscându-se faptul că, aproape în fiecare zi există un caz de agresivitate în instituţiile de învăţământ, subcomisarul Daria Oatu din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ, a prezentat informații privind prevenirea delincvenței juvenile. De asemenea, copiilor li s-a explicat că au drepturi, dar și îndatoriri.

Societate sănătoasă prin responsabilitate

Reprezentanţii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamț, le-au dăruit părinților, prezenți la acest eveniment, câte o ”Scrisoare pentru părinți”, prin care îi îndeamnă să-și cunoască mai bine copii, să le cunoască anturajul, ce urmări pot avea comiterile de fapte antisociale. ”Acordând mai multă atenţie copiilor dumneavoastră, preocupărilor sau prietenilor lor îi puteţi feri de necazuri şi vă puteţi bucura în continuare de farmecul zâmbetului lor, de liniştea familiei dumneavoastră. Manifestarea deschisă a afecțiunii este cel mai important garant pentru un copil echilibrat și sanatos, iubirea fiind forța cea mai puternică și zestrea cea mai de preț cu care ne putem înarma într-o lume violentă, straină și stresantă”, se arată în "Scrisoarea pentru părinți”. La finalul întâlnirii, părintele paroh Petru Munteanu, impresionat de cele aflate, a remarcat faptul că Poliția nu este un inamic de care oamenii să se sperie: "Poliţia este cea care ne păzește și alături de care trebuie să colaborăm. Biserica vorbește de un păcat care trebuie spovedit: păcatul complicității. Consider că societatea ar fi mai sănătoasă, dacă fiecare ar deveni responsabil. Mă bucur că aţi aflat în această seară câteva lucruri interesante, cum ar fi drepturile și îndatoririle copiilor”. (Brînduşa Dediu)