Sfânta Liturghie celebrată pe cel mai înalt vârf al Rusiei

Ortodoxia în lume

Sfânta Liturghie celebrată pe cel mai înalt vârf al Rusiei

    • Sfânta Liturghie celebrată pe cel mai înalt vârf al Rusiei
      Sfânta Liturghie celebrată pe cel mai înalt vârf al Rusiei

      Sfânta Liturghie celebrată pe cel mai înalt vârf al Rusiei

Un grup de credincioși conduși de Ieromonahul Igor Vasyliev a urcat pe cel mai înalt munte al Rusiei, muntele Elbrus, pentru a celebra Dumnezeiasca Liturghie.

„Participanții la acest urcuș duhovnicesc sunt foarte diferiți, dar toți au fot uniți într-u singură dorință de a participa la Sfânta Liturghie pe Elbrus, acolo unde natura îsăți vorbește despre măreția creației, dorind să se roage pentru binele și prosperitatea tuturor celor care trăiesc în acest ținut minunat”  a scris purătotul de cuvânt al Diocezei de Pyatigorsk pe website-ul acesteia.

Doi membri ai grupului de credincioși sunt alpiniști profesioniști, care i-au ajutat pe credincioși în urcușul greu, iar o participantă moscovită și-a pierdut fratele preot pe Muntele Elbrus anul trecut.

Aclimatizarea a luat zece zile pentru toți membrii acestei echipe, iar apoi a urmt urcușul. Fiecare credincios a purtat un rucsac cu 20 kg de echipament, hrană și tot ceea ce trebuie pentru celebrarea Liturghiei. Înaintea ajungerii în vârful muntelui, toți credincioșii au postit post negru de la campus până în vârf. Aici, s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

Grupul a petrecut apoi 6 ore pe vârful cel mai înalt din Rusia.

Muntele Elbrus  are altitudinea de 5.642 m deasupra nivelului mării, fiind cel mai înalt munte din Caucaz, de unii geografi fiind considerat și cel mai înalt munte din Europa. Acest fapt este controversat, unii considerînd Montblancul cel mai înalt, deoarece Elbrus se află chiar la granița dintre Europa și Asia. Muntele este un vulcan stins care are două vârfuri „Vârful de est” ( 5.642 m) și „Vârful de vest” ( 5.621 m), ambele sunt acoperite de ghețari (145 km²), distanța dintre piscuri este 1500 de m, punctul cel mai înalt al vârfului fiind marginea craterului.

Traducerea și adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.interfax-religion.com