Situația creștinilor din Irak, din ce în ce mai grea
Refugiații au povestit cum s-a desfășurat atentatul din 31 octombrie, când au fost uciși 44 de credincioși, doi preoți și șapte agenți de pază exprimându-și totodată dezamăgirea față de atitudinea guvernului în astfel de probleme.
După cum informează Asia News, ultimul atentat cu bombă îndreptat asupra creștinilor, produs pe 31 octombrie, la biserica catolică siriană din Bagdad, constantele amenințări ale Al Qaeda de a elimina creștinii din Estul Mijlociu, cât și frecventele explozii din cartierele locuite de creștini, îi determină pe aceștia să-și părăsească locuințele și să migreze spre nord, în zona kurdă a Irakului.
Astfel, în ultimele săptămâni, 40 de familiii creștine din Bagdad au sosit la Sulaimaniyah, capitala Kurdistanului irakian, căutând adăpost la biserica din localitate. Pe 20 noiembrie, familiile refugiate au fost vizitate de arhiepiscopul catolic de Kirkuk, care le-a oferit ajutoare materiale și le-a încurajat să spere într-un viitor mai bun. La întâlnire a participat și soția președintelui irakian, Kurdish Jalal Talabani. Cu acest prilej, refugiații au povestit cum s-a desfășurat atentatul din 31 octombrie, când au fost uciși 44 de credincioși, doi preoți și șapte agenți de pază exprimându-și totodată dezamăgirea față de atitudinea guvernului în astfel de probleme.
Comunitatea catolică din Sulaimaniyah s-a angajat să contribuie la îmbunătățirea situației refugiaților, oferindu-le celor care vor dori posibilitatea de a rămâne în Kurdistanul Irakian. (traducerea și adaptarea: Andrei Andronic)