Festivalul "One World Romania", ajuns la cea de-a 7-a ediție

7 Februarie 2014 12:55 Oana Hîncu Social

Cea de-a 7-a ediție a festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului, "One World Romania" se va desfășura în perioada 17-23 martie la București, la Cinema Studio, Cinema "Elvira Popescu" și Muzeul Țăranului Român.

 

Deschiderea oficială a Festivalului va avea loc pe data de 17 martie, la Cinema Pro, informează organizatorii într-un comunicat de presă.

"La a 7-a ediție, One World Romania privește înapoi spre cei 25 de ani (da, 25!) care au trecut de la căderea comunismului, cercetează statul strâmb, născut din mariajul corupției cu nedreptatea, alcătuiește un portret al rebelilor care și-au găsit cauzele și studiază suferințele morale ale presei. Pentru a îndulci meniul, festivalul adună în a cincea secțiune filme care vorbesc despre dragoste: și ea este un drept al omului", se mai arată în comunicatul citat.

La ediția din acest an, "One World Romania" îl aduce regizorul polonez Marcel Lozinski pentru a prezenta o retrospectivă a filmelor sale publicului românesc.

Până la începerea Festivalului, One World Romania propune spre vizualizare iubitorilor de filme documentare, 7 proiecții. Astfel, între 10 februarie și 10 martie, în fiecare zi de luni, Centrul Ceh din București va găzdui cinci dintre aceste: "Winter, Go Away!" - 10 februarie, "Call me Kuchu" - 17 februarie, "The Art to Survive the Longest War in the World" - 24 februarie, "The Punk Syndrome" - 3 martie, și "My Reincarnation" - 10 martie. Ultimele două proiecții - "Big Boys Gone Bananas!" și "Forbidden Voices" - vor fi prezentate în mansarda Urbanesc, pe 5 și 12 martie.

De la același autor

Ultimele din categorie