"Lindenfeld, o poveste de dragoste", în regia lui Radu Gabrea, va avea premiera mondială la Berlin

3 Februarie 2014 21:39 Oana Hîncu Social

Pelicula "Lindenfeld, o poveste de dragoste", în regia lui Radu Gabrea, va avea premiera mondială pe data de 13 februarie, la Institutul Cultural Român (ICR) din Berlin, informează instituţia de cultură.

Pe data de 13 februarie, ICR Berlin organizează o seară dedicată regizorului Radu Gabrea, în cadrul căreia va fi prezentat și filmul "Lindenfeld, o poveste de dragoste", care reprezintă o adaptare după romanul cu același nume scris de Ioan T. Morar.

Scenariul filmului este semnat de Lucian Dan Teodorovici şi de Florin Lăzărescu, iar în rolurile principale joacă Victoria Cociaş, Victor Rebengiuc, Ion Caramitru şi Mircea Diaconu.

După proiecția filmului, regizorul Radu Gabrea şi actriţa Victoria Cociaş vor participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul.

*****

Radu Gabrea a debutat cu lungmetrajele "Prea mic pentru un război atât de mare" şi "Dincolo de nisipuri", ambele prezentate la Festivalul de Film de la Cannes. În 1974, ca urmare a îngrădirilor impuse de regimul comunist, a emigrat în Germania, unde a realizat în special producţii de televiziune.

În 1986, regizorul român a devenit Doctor în Comunicații Sociale la Universitatea Catolică din Louvain-la-Neuve din Belgia, cu teza "Werner Herzog si mistică germană medievală", care mai apoi a fost publicată la editura "L'Age d'homme" din Lausanne, Elveția.

În 1997, odată cu întoarcerea lui în România, Gabrea a fost numit preşedintele Oficiului Naţional al Cinematografiei.

Dintre filmele regizate de Gabrea, mai amintim: "Mănuşile roşii" (2010), "Călătoria lui Gruber" (2009), "Cocoşul decapitat" (2008) - o coproducție austro-germano-ungaro-română, "România! România! II" (2008), "Struma" (2001), şi "Rosenemil" (1993).

În anul 2011, Radu Gabrea a fost decorat cu Crucea de Cavaler a Ordinului pentru Merite al Republicii Germania.

De la același autor

Ultimele din categorie