Agenţia creştină “Christian Aid” critică dur indecizia ţărilor Europei asupra schimbărilor climatice

7 Decembrie 2011 18:04 Social

Marea Britanie şi restul Europei trebuie să se oprească în a găsi scuze şi să blameze pe alţii pentru ratarea obiectivelor sale de limitare a schimbărilor climatice, a spus reprezentantul Agenţiei internaţionale “Christian Aid”, marţi 6 decembrie.

“Uniunea Europeană nu păcăleşte pe nimeni cu afirmaţia ei falsă că nu are niciun rost să fie păstrat Protocolul Kyoto, dacă alte ţări nu-l respectă” a spus Mohamed Adow, expertul agenţiei în dezvoltarea dialogului despre climat.

“Acest lucru este ruşinos pentru UE” a spus acesta. “Este clar că orice reducere a emisiilor de gaze – conform protocolului de la Kyoto – este mai bună decât nicio reducere. Europa este responsabilă pentru sine, nu pentru alţii”.

La întrunirea internaţională din Durban, ţările participante nu au putut cădea de acord în privinţa unei înţelegeri care să înlocuiască Tratatul de la Kyoto, sau să prelungească valabilitatea acestuia.

Adow a spus că UE trebuie să intensifice presiunile asupra marilor poluatori mondiali care poartă responsabilitatea istorică pentru schimbările climatice: Statele Unite ale Americii, Canada, Rusia şi Japonia.

Principalele organizaţii ecologice internaţionale au cerut Statelor Unite să părăsească discuţiile din Durban, deoarece nu sunt pregătite să fie constructive, susţinând aceleaşi teorii ca acum 50 de ani.

“Ţările Europei şi alte ţări ale lumii continuă să îşi ţină capul în nisip ca struţii, deşi hotărârile lor afectează întreaga planetă şi pe ele însele, până când va fi prea târziu” a spus Adow. Naţiunile Unite au arătat că aceste întîrzieri vor duce în 20 de ani la o lume care va fi cu 5 grade mai caldă, cu consecinţe globale dramatice.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.ekklesia.co.uk

 

 

Ultimele din categorie