O Misiune a FMI va face o vizită în România

21 Octombrie 2013 23:07 Social

În perioada 22 octombrie - 5 noiembrie 2013, o Misiune a Fondului Monetar Internaţional (FMI) va face o vizită la Bucureşti pentru discuţii privind evaluarea Acordului Stand-By cu România, care a fost aprobat pe 27 septembrie 2013 de Boardul Fondului.

"Misiunea va discuta cu autorităţile române evoluţiile economice recente şi priorităţile reformei economice. Misiunea FMI, condusă de Andrea Schaechter, va avea loc în comun cu echipe ale Comisiei Europene şi Băncii Mondiale şi pe lângă autorităţi, vor avea loc întâlniri cu reprezentanţi ai partidelor politice, sindicatelor, asociaţiilor de afaceri, ai băncilor şi cu organizaţii ale societăţii civile. Rezultatele vor fi făcute publice la sfârşitul misiunii", arată un comunicat de presă emis de Guillermo Tolosa, reprezentantul rezident al FMI pentru România şi Bulgaria.

Pe 27 septembrie, boardul Fondului Monetar Internaţional a aprobat scrisoarea de intenţie transmisă de autorităţile române pentru încheierea unui nou acord de tip preventiv în valoare de aproximativ două miliarde de euro, pentru o perioadă de doi ani, la care se adaugă alte două miliarde de euro de la Comisia Europeană.

Acesta este al treilea acord solicitat de România Fondului Monetar Internaţional, de la declanşarea crizei economice. Primul fiind încheiat în 2009, iar al doilea, de tip preventiv, în 2011.

Ultimele din categorie