Regele Mihai I al României a primit delegația Universității Naționale de Apărare "Carol I"

5 Noiembrie 2013 00:44 Social

Luni, 4 noiembrie, Regele Mihai I i-a primit la Palatul Elisabeta pe rectorul Universității Naționale de Apărare Carol I, general-locotenent prof. univ. dr. Teodor Frunzeti, alături de o delegație a Universității, care i-au prezentat fostului suveran, portretul Regelui Carol I, în uniforma de mareșal, alături de volumul "Mareșalii României".

Autorii şi-au propus să adune într-un singur volum informaţii relevante despre viaţa şi cariera militară a celor care în armata noastră au deţinut cel mai înalt grad, care s-a acordat şi se acordă şi astăzi numai pentru activitate pe timp de război. Luminile şi umbrele acestor personalităţi politice şi militare care, în perioade diferite, şi-au unit destinul cu cel al instituţiei militare subliniază de fapt cât de importantă este în istoria naţiunii române instituţia care i-a asigurat perenitatea şi căreia îi dedicăm această carte: Armata Română, este menționat în descrierea cărții.

"Demnitatea, rangul şi gradul militar de mareşal sunt o realitate a istoriei universale şi naţionale, cu o vechime de aproape un mileniu, cu aspecte comune şi specifice, apărute din necesitatea de a diferenţia oamenii aflaţi în funcţii de răspundere, de a-i aduce în atenţia opiniei publice şi de a-i evidenţia prin însemnele atribuite", a menționat general-locotenent prof.univ.Teodor Frunzeti, într-un citat din carte.

"Jurământul meu, ca şi jurământul ostaşilor noştri, ne leagă pe viaţă. În tot cursul istoriei noastre, Coroana şi Armata au stat alături pentru a câştiga României lucrurile care nu i se pot lua: independenţa, suveranitatea şi demnitatea. Istoria Mareşalilor României, dintre care doi sunt înaintaşii mei, este istoria celor care au pus fiinţa naţiunii mai presus de sine", a spus Regele Mihai I.

"Majestatea Sa Regele Mihai I, maresal al Armatei Romaniei, este continuatorul unei mari traditii de invatamant militar, inceputa de Regele Carol I, in anul 1889, in timpul primului rege al Romaniei s-au pus bazele Scolii Superioare de Razboi. Actuala cladire a universitatii a fost inaugurata de Regele Carol al II-lea, la 6 decembrie 1939", scrie Principele Radu, pe site-ul său.

Vizita face parte din seria de evenimente dedicate aniversării a 92 de ani a Majestății Sale, Regele Mihai I al României.

Ultimele din categorie