Strugurii şi soia, scut împotriva bolilor inimii

Social

Strugurii şi soia, scut împotriva bolilor inimii

Potrivit unor cercetări recente ale oamenilor de ştiinţă americani, strugurii, bogaţi în potasiu şi antioxidanţi, şi soia sunt considerate „arme“ eficiente pentru a preveni declanşarea hipertensiunii arteriale, un important factor de risc cardiovascular.

Potrivit unor cercetări recente ale oamenilor de ştiinţă americani, strugurii, bogaţi în potasiu şi antioxidanţi, şi soia sunt considerate „arme“ eficiente pentru a preveni declanşarea hipertensiunii arteriale, un important factor de risc cardiovascular. În ceea ce priveşte strugurii, studiul a fost realizat pe 46 de femei şi bărbaţi, din care jumătate mâncau struguri de trei ori pe zi, iar cealaltă jumătate - grupul ţintă - a avut o dietă ce nu conţinea fructe şi legume. Rezultatele au arătat că pacienţii care au mâncat struguri au beneficiat de o scădere consistentă a presiunii sistolice, în a patra, a opta şi a 12-a săptămână.  Pentru soia, cercetătorii au analizat datele provenind dintr-un studiu început în 1985, pentru a cuantifica riscul de maladii coronariene la tinerii adulţi americani. În grupul de studiu, persoanele care au consumat soia în dieta lor zilnică (peste 2,5 miligrame) au avut o tensiune arterială sistolică considerabil mai mică (-5,5 mm/Hg în medie), în comparaţie cu persoanele care au absorbit mai puţin de 0,33 miligrame.