STS conectează școlile la Internet

Social

STS conectează școlile la Internet

    • STS conectează școlile la Internet
      STS conectează școlile la Internet

      STS conectează școlile la Internet

Tehnicienii şi inginerii din unităţile Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) au demarat o acţiune de voluntariat în urma căreia aproximativ 100 de unităţi şcolare, din mediul rural şi zonele urbane defavorizate, au fost conectate la Internet.

"Conştientizând realitatea cruntă a decalajului digital, inginerii şi tehnicienii din unităţile Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, marea lor majoritate născuţi ori crescuţi în mediul rural, au realizat o acţiune de voluntariat fără precedent în istoria instituţiei, în încercarea de a elimina discrepanţele şi de a oferi tuturor copiilor acces egal la cunoştinţele de care au atâta nevoie. În toate judeţele ţării, în principal în mediul rural (86 de sate şi comune), dar şi în zone urbane defavorizate ori cartiere neconectate la Internet, cadrele STS au acţionat în sprijinul comunităţilor locale şi au reuşit conectarea la Internet a 89 de şcoli, nouă grădiniţe, două licee, două colegii, a unui centru cultural şi a unei biblioteci", se arată, joi, într-un comunicat de presă al STS.

Astfel, în judeţul Sibiu au fost realizate lucrări la două şcoli din localităţile Brateiu şi Buzd.

Voluntariatul cadrelor STS a constat în lucrări de cablare structurată, conectare de elemente de reţea, instalare de puncte de acces prin cablu sau wireless la Internet, reabilitarea conexiunilor la Internet existente şi nefuncţionale, configurări ale staţiilor de lucru, instalări de sisteme de operare, programe şi aplicaţii, devirusare, precum şi instalare şi conectare de camere video de supraveghere pentru testele naţionale.

În mare parte, materialele au fost cumpărate de către instituţiile de învăţământ sau primării, dar şi prin sponsorizări din partea mediilor de afaceri locale ori prin sprijinul financiar al unor consilii judeţene.

Motivaţi de succesul acţiunii, cadrele STS vor să repete aceste activităţi de voluntariat, sperând să le poată oferi copiilor oportunităţi reale de acces la cunoaştere.