Tabloul "Gladiole" semnat de Nicolae Tonitza, scos la licitație

Social

Tabloul "Gladiole" semnat de Nicolae Tonitza, scos la licitație

    • Tabloul "Gladiole" semnat de Nicolae Tonitza, scos la licitație
      "Gladiole", lucrare semnată de Nicolae Tonitza

      "Gladiole", lucrare semnată de Nicolae Tonitza

Estimat la un preț de 80.000-130.000 de euro, tabloul "Gladiole" semnat de Nicolae Tonitza este cea mai bine cotată lucrare la licitația "Întâlnire cu capodopere" organizată pe 10 decembrie de casa Grimberg din București.

Pentru acest eveniment, fondul casei de licitație Grimberg, care se va desfășura la ArCub, este estimat la 1,5 milioane de euro și include nume cunoscute ale artei plastice românești, precum: Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Camil Ressu, Gheorghe Petrașcu, Samuel Mutzner sau Theodor Aman, informează un comunicat de presă al casei Grimberg.

Între cele mai bine cotate lucrări se numără și "Peisaj la malul mării" de Nicolae Tonitza, la 30.000-50.000 de euro, "Hora" și "Peisaj cu șir de copaci" de Camil Ressu, fiecare la 45.000-70.000 de euro, "Stânci la mare" de Gheorghe Petrașcu, "Portret" de Corneliu Baba, "Femeie în grădină" de Samuel Mutzner, "Dansatoare orientală" de Nicolae Vermont și "Peisaj la Balcic" de Nicolae Dărăscu, fiecare la 22.000-35.000 de euro, "Dalii cu caiet oranj" de Theodor Pallady, la 45.000-70.000 de euro, "Bluză galbenă" de Ștefan Dimitrescu și "Tristețe" de Jozsef Klein, fiecare la 15.000-25.000 de euro, "Odalisca în costum albastru" de Iosif Iser, "Peisaj din laguna venețiană" de Gheorghe Petrașcu și "Casa la Șopârlița" de Samuel Mutzner, fiecare la 18.000-30.000 de euro.

"Loturile pregătite pentru această licitație includ atât lucrări ale unor artiști care nu mai au nevoie de nicio prezentare, cât și ale unor pictori cu cotă mai redusă, dar ale căror creații îi situează la cele mai înalte standarde. Propunem astfel investitorilor, colecționarilor și pasionaților de frumos operele unor artiști care și-au lăsat amprenta asupra artei vizuale românești, oferindu-le în același timp garanția Grimberg asupra autenticității și valorii artistice", a menționat Ștefan Grimberg, fondatorul casei de licitație și al galeriei de artă Grimberg.

Premergător licitației din 10 decembrie, galeria de artă Grimberg a organizat o expoziție care prezintă operele incluse în fondul de licitație, vernisajul acesteia a avut loc marți, la sediul galeriei. Expoziția este deschisă publicului până pe 6 decembrie, iar în perioada 7-10 decembrie - în foaierul sălii ArCub.