“Tradiții și obiceiuri de Moș Nicolae”

Arhiepiscopia Iaşilor

“Tradiții și obiceiuri de Moș Nicolae”

La Grădinița Îngerașilor din cadrul Seminarului Teologic Liceal Ortodox “Sfântul Gheorghe“ din Botoșani a fost lansat pe 4 decembrie 2010 proiectul de parteneriat “Tradiții și obiceiuri de Moș Nicolae“.

La Grădinița Îngerașilor din cadrul Seminarului Teologic Liceal Ortodox “Sfântul Gheorghe“ din Botoșani a fost lansat pe 4 decembrie 2010 proiectul de parteneriat “Tradiții și obiceiuri de Moș Nicolae“. În deschiderea evenimentului, pr. prof. Grigore Diaconu, directorul seminarului botoșănean, a vorbit despre importanța educației în formarea copiilor și în special despre importanța educației religioase, a cultivării tradițiilor, obiceiurilor creștinești. Copiii de la grupa mijlocie a grădiniței, coordonați de educ. Luiza Pânzariu și educ. Loredana Gorghi, au susținut un program artistic care a constat în recitarea de poezii și cântecele dedicate Sfântului Ierarh Nicolae dar și Nașterii Domnului. A urmat un grup folcloric de la Școala Bănești - Fântânele, județul Suceava care a susținut un program de cântece populare românești din Bucovina. Un grup de elevi de la Seminarul Teologic Ortodox din Botoșani a interpretat câteva din cele mai frumoase și mai cunoscute colinde românești. Următoarea etapă a proiectului se va desfășura la Școala Bănești din Fântânele, județul Suceava, pe data de 15 ianuarie 2011. Parteneriatul “Tradiții și obiceiuri de Moș Nicolae“a fost încheiat de Grădinița Seminarului Teologic din Botoșani și 14 grădinițe și școli din țară, obiectivele fiind realizarea de proiecte comune, expoziții, activități recreative, spectacole și excursii.

Luni, Sfântul Nicolae a trecut și pe la copiii de la Grădinița Seminarului Teologic Liceal Ortodox “Sfântul Gheorghe“ din Botoșani aducând cu el cele mai bune gânduri și daruri pentru micuții de aici. Copiii au descoperit cu plăcere că, încă de dimineață, în fiecare grupă îi aștepta bradul frumos împodobit. La ora 11:00 a sosit pr. prof. Grigore Diaconu, directorul seminarului, care s-a făcut mesagerul Sfântului Nicolae aducând copiilor multe daruri și vorbindu-le despre ce înseamnă să fii bun, cuminte, ascultător și să te rogi lui Dumnezeu. (prof. Corina Țifrea)