Tragedia creştinilor din Egipt şi Occidentul mut

Religia în lume

Tragedia creştinilor din Egipt şi Occidentul mut

    • Tragedia creştinilor din Egipt şi Occidentul mut
      Tragedia creştinilor din Egipt şi Occidentul mut

      Tragedia creştinilor din Egipt şi Occidentul mut

Islamiştii nu înţeleg democraţia. Este complet străină de ADN-ul lor. Dar pentru a linişti guvernele naive şi pentru a pune presiune pe Vest, ei au înscenat alegeri. Vor fi ultimele.

Deseori gândim la Hamas şi la Guvernul american ca la două entităţi care nu au nimic în comun. Însă recent, organizaţia teroristă şi Casa Albă au împărtăşit o perspectivă comună: sprijinul entuziast al rezultatelor alegerilor prezidenţiale din Egipt.

Săptămâna trecută, Hamas şi Obama l-au felicitat entuziast pe Dr. Mohamed Morsi, candidatul Frăţiei Musulmane la prezidenţialele din Egipt. Morsi a fost ales preşedinte şi vestul s-a bucurat de „primele alegeri libere din istoria Egiptului”.

Dar libere nu au fost deloc. În oraşele mici, oficialii au blocat accesul creştinilor la vot pentru că se ştia că ei îl vor alege pe Shafiq, un moderat în locul islamistului Morsi. Tipografia buletinelor de vot a declarat că a fost plătită cu 800 000 de lire egiptene pentru a marca 2 milioane de buletine cu votul candidatului Morsi.

Totuşi, candidatul Frăţiei nu ar fi trebuit să fie la vot deloc. Anul trecut, Frăţia Musulmană a promis, pentru a câştiga încredere, că nu va participa la vot, dar nu şi-au ţinut promisiunea. Ei au promis că vor avea doar câţiva candidaţi în unele provincii, dar tot nu şi-au ţinut promisiunea. De aceea Curtea Supremă a dizolvat Parlamentul.

Acestea sunt doar câteva exemple despre felul cum Frăţia Musulmană a făcut o bătaie de joc de aşa zisele alegeri libere. S-ar fi putut numi alegeri de tip Hamas.

În ultimele 16 luni, am scris de multe ori cum, ca Hamas, Frăţia Musulmană vrea „un om, un vot un timp”. Islamiştii nu înţeleg democraţia. Este complet străină de ADN-ul lor. Dar pentru a linişti guvernele naïve şi pentru a pune presiune pe Vest, ei au înscenat alegeri. Vor fi ultimele.

Dr. Mohamed Morsi, noul preşedinte egiptean a făcut multe afirmaţii controversate în arabă în timpul campaniei electorale. Iată câteva:

-          Capitala arabilor trebuie să fie Ierusalim

-          Va respecta tratatele internaţionale numai dacă va servi scopurilor lor

-          Legea islamică Sharia nu trebuie să fie temută de cineva

-          În cuvântul de după alegeri Morsi a spus clar că va asculta de Allah şi va aplica Sharia

-          Cei 11 milioane de creştini din Egipt pot sta în ţară numai dacă vor plăti tributul Jizya pentru non-musulmani.

Una dintre cele mai tragice erori fundamantale făcute de Casa Albă este de a declara în februarie 2011 că Frăţia Musulmană este o organizaţie seculară.

După ce am petrecut 30 de ani studiind grupurile islamiste ca Frăţia Musulmană, pot spune doar că această afirmaţie i-ar face pe Hassan al-Banna fondatorul mişcării şi pe Said Kotob care a inclus mişcarea Wahhabi în Frăţie să se întoarcă în mormânt.

Chiar şi un copil şi-ar da seama de la steagul Frăţiei, cu două săbii încrucişate şi cu cuvintele „Fiţi gata!” că nu e nimic secular în această mişcare.

Când va învăţa Occidentul că făcându-se de râs în faţa islamiştilor prin încurajarea moderaţiei este pură ignoranţă? Va fi ca o mişcare de boomerang care va lovi cu mai multă forţă. Când acest lucru se va întâmpla, fie ca Dumnezeu să aibă milă de ceea ce va rămâne din Occident.

Articol scris de Michael Youssef

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: www.christianpost.com