Uleiul de peşte, benefic pentru buna activitate a creierului

Social

Uleiul de peşte, benefic pentru buna activitate a creierului

Un studiu realizat de cercetătorii americani arată că uleiul de peşte contribuie la menţinerea tinereţii creierului. Potrivit oamenilor de ştiinţă, lipsa din organism a unor nutrimente esenţiale, care se găsesc în uleiul de peşte, cauzează scăderea masei creierului şi un declin al funcţiilor cerebrale. Tocmai de aceea, persoanele care adoptă o dietă săracă în acizi omega-3 au o masă cerebrală mai mică, iar diferenţa faţă de persoanele care consumă zilnic ulei de peşte echivalează cu doi ani de îmbătrânire. Concentraţia scăzută din organism de acizi omega-3 a fost asociată cu rezultate slabe la testele de memorie vizuală, cu apariţia unor dificultăţi legate de rezolvarea problemelor multiple şi cu dificultăţi întâmpinate în procesele asociate gândirii abstracte. Oamenii de ştiinţă consideră că acizii omega-3 din uleiul de peşte reduc inflamaţiile de la nivelul creierului şi joacă un rol important în dezvoltarea cerebrală şi în regenerarea celulară. În plus, suplimentele alimentare ce conţin ulei de peşte sunt recomandate ca mijloc de protecţie contra infarctelor şi a sindromului morţii subite. Persoanele care mănâncă peşte cu regularitate prezintă cu 33% mai multe şanse de a supravieţui după producerea unui infarct.