Universitatea Oxford: credinţa în Dumnezeu este parte a naturii umane

Religia în lume

Universitatea Oxford: credinţa în Dumnezeu este parte a naturii umane

    • Universitatea Oxford: credinţa în Dumnezeu este parte a naturii umane
      Universitatea Oxford: credinţa în Dumnezeu este parte a naturii umane

      Universitatea Oxford: credinţa în Dumnezeu este parte a naturii umane

Studiul – care a durat trei ani conclude că oamenii sunt predispuşi la credinţa în Dumnezeu prin însăşi constituţia lor fundamentală.

Cercetarea academică intitulată „Cunoaştere, religie şi proiect teologic” a implicat 57 de savanţi din 20 de ţări într-o încercare de a determina dacă într-adevăr credinţa în Dumnezeu şi în viaţa de apoi este învăţată sau este intrinsecă firii umane.

Proiectul demonstrează – pe baze ştiinţifice – că „religia nu este ceva pentru câţiva oameni care merg la Biserică în loc să joace golf duminica” spune Profesorul Roger Trigg, de la Universitatea Oxford, co-directorul proiectului, relatează cotifianul britanic „The Telegraph”.  „Noi am strâns o sumă de evidenţe care suferează că religia este o realitate comună a naturii umane în diferite societăţi”. „Încercările de a suprima religia au viaţă scurtă – demonstrează studiul academic, iar oamenii sunt înrădăcinaţi în concepte religioase, aşa cum este existenţa unui Dimnezeu şi realitatea unei vieţi după moarte” a adăugat Trigg.

Postul de televiziune ABC Channel 4, din Salt Lake City, Utah, (Statele Unite) l-a intervievat pe Monseniorul Robert Servatius de la Biserica Catolică a Binecuvântatului Sacrament din Sandy, despre acest studiu.

„Cred că fericirea umană depinde de credinţa pe care o avem într-un Dumnezeu de dincolo de noi”,  a spus ierarhul. Apoi el a amintit de Ferictul Augustin, spunând: „Dumnezeule, tu ne-ai făcut pentru Tine. Şi inimile noastre sunt fără de odihnă, până nu se va odihni întru Tine”.

Monseniorul a adăugat că „raportul spune totul. Este ceva în natura umană care priveşte dincolo de noi şi de lumea creată şi spune că trebuie să fie ceva mai mult acolo care îmi este superior”.

Cercetarea oxoniană conclude că cei ce au credinţă religioasă sunt mai capabili de a coopera în societate şi că oamenii care trăiesc în marile oraşe sunt mai predispuşi să-şi piardă credinţa decât cei ce trăiesc în zonele rurale.

Traducere şi adaptare: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa:http://www.christianpost.com