Vegetarienii sunt feriţi de bolile cardiovasculare
Un studiu de amploare realizat în Marea Britanie arată că vegetarienii prezintă un risc cu 32% mai mic să dezvolte boli cardiovasculare faţă de cei care consumă carne şi peşte.
Un studiu de amploare realizat în Marea Britanie arată că vegetarienii prezintă un risc cu 32% mai mic să dezvolte boli cardiovasculare faţă de cei care consumă carne şi peşte. Studiul s-a realizat pe aproape 45.000 de voluntari cu vârste cuprinse între 50 şi 70 de ani din Anglia şi Scoţia, incluşi în ancheta numită „European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition“.
Dintre aceştia, 34% erau vegetarieni, cifră mare care a permis cercetătorilor să facă estimări mai precise asupra riscurilor cardiovasculare în fiecare din cele două grupe. „Rezultatele arată clar că riscul de a dezvolta boli cardiovasculare este cu circa o treime mai scăzut la vegetarieni faţă de nevegetarieni“, a explicat profesorul Tim Key, director adjunct al unităţii de epidemiologie a cancerului la Universitatea din Oxford şi coautor al studiului.