Vinul roşu, remediu împotriva obezităţii
Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Purdue arată că vinul ar putea fi răspunsul pentru combaterea obezităţii.
Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Purdue arată că vinul ar putea fi răspunsul pentru combaterea obezităţii. Astfel, un compus care se găseşte în vinul roşu, numit resveratrol, se transformă într-un alt compus, piceatannol, care blochează formarea celulelor grase. Descoperirea compusului piceatannol este de o importanţă majoră, pentru că acesta are abilitatea să blocheze creşterea celulelor grase imature. Descoperirea poate fi un început pentru tratamentul împotriva obezităţii.
Compusul Piceatannol are o structură similară cu resveratrol şi se găseşte atât în vin, cât şi în alune şi struguri roşii. Compusul a fost deja creditat cu proprietăţi care îi permit să lupte împotriva cancerului şi bolilor cardiace sau neurodegenerative.