Vinul roşu, un veritabil medicament anticolesterol

Social

Vinul roşu, un veritabil medicament anticolesterol

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Complutense din Madrid, vinul roşu poate scădea nivelul colesterolului din sânge. Astfel, participanţii la cercetare care nu aveau probleme cu nivelul colesterolului şi care au consumat suplimente alimentare care aveau la bază vinul roşu au constatat că nivelul colesterolului LDL - supranumit colesterolul „rău“ - a scăzut cu aproximativ 9%. În cazul subiecţilor care aveau valori ridicate ale colesterolului şi care au consumat aceleaşi suplimente nutritive, nivelul colesterolului „rău“ a scăzut chiar şi cu 12%. Cercetătorii susţin că vinul roşu se află printre cei mai importanţi agenţi de diminuare a nivelului colesterolului, datorită antioxidanţilor care se află în componenţa sa. Consumul moderat de vin roşu păstrează astfel vasele de sânge flexibile, reducând riscul unor afecţiuni coronariene.