10 copii vor fi susținuți la studii de Pro Vita Iași în anul școlar 2020-2021

1 Iulie 2020 16:50 Arhiepiscopia Iaşilor

Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor a desfășurat în perioada 5 - 30 iunie 2020 o campanie de strângere de fonduri pentru susținerea la studii a unui număr de 10 copii cu rezultate foarte bune la învățătură, din familiile numeroase înscrise în Programul de solidaritate „Sfântul Stelian”. 

Prin sprijinul a 30 de donatori s-a  putut colecta suma de 20.000 de lei, necesară pentru asigurarea a 10 burse de 200 de lei lunar, pentru anul școlar 2020-2021.

„Le mulțumim tuturor donatorilor pentru că au dăruit aceste burse copiilor. E o mare bucurie pentru noi să vedem că mulți oameni consideră că este important să investim în educație și să sprijinim familiile cu mulți copii. Mulțumim celor care au distribuit postările de pe rețelele de socializare și celor din media care au făcut cunoscut proiectul nostru: Radio Trinitas, Doxologia, Ziarul Lumina, Știri pentru Viață și Agenția de știri Basilica. Sperăm ca ajutorul primit prin aceaste burse să fie un început bun pentru viiitori oameni din societate: medici, profesori, ingineri etc.”, a declarat Sorina Topliceanu, referent al Departamentului Pro Vita.

În cadrul Proiectul de susținere la studii sunt înscriși 30 de elevi și studenți care primesc lunar suma de 200 lei pentru asigurarea nevoilor de bază în educație (rechizite, îmbrăcăminte, taxă cămin, asigurare transport). Pentru anul școlar 2020 - 2021, Departamentul Pro Vita va susține la studii 30 de copii.

Din toamna acestui an, Pro Vita Iași își propune să extindă Programul de susținere la studii pentru a avea 40 de beneficiari. Cei 10 copii care vor primi burse din toamnă adresează mulțumiri donatorilor în acest clip: https://youtu.be/oqdBqnL01dM

Mai multe detalii despre acest proiect sau despre activitatea Departamentului Pro Vita puteți găsi pe pagina de facebook: Pro Vita Iași.

Ultimele din categorie