16 august – Ziua naţională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor

25 Iunie 2020 14:28 Social

Camera Deputaților a adoptat ieri, 24 iunie, o lege prin care se declară ziua de 16 august ca Ziua naţională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor.

„În semn de conștientizare, de către cetățenii români, a violențelor și persecuțiilor la care au fost și sunt supuși și astăzi creștinii în lume, se iluminează în roșu, între orele 20.00-24.00, următoarele clădiri: Parlamentul României, Guvernul României, sediile autorităților administrației publice centrale și locale, Arcul de Triumf și Palatul Mogoșoaia”, se se menționează în lege.

În ziua de 16 august, Societatea Română de Radiodifuziune, Societatea Română de Televiziune și Agenția Națională de Presă AGERPRES pot difuza cu prioritate, emisiuni și materiale informative.

De asemenea, tot în această zi vor fi organizate manifestări publice și vor avea loc slujbe religioase în locurile în care se desfășoară evenimente comemorative.

Deputatul Daniel Gheorghe, inițiatorul acestui proiect, afirmă că l-a creat pentru a informa publicul, inclusiv tinerii, despre rolul creștinismului în istoria României și despre natura și amploarea persecuției creștine, care continuă și în prezent.

Ultimele din categorie