200 de milioane de creştini persecutaţi pe mapamond
Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a propus în colaborare cu Biserica Romano-Catolică o “Zi internaţională a luptei împotriva persecuţiilor religioase”.
La Consiliul Ministerial al OSCE, care a avut loc în Vilnius (Lituania) în 6 decembrie, Episcopul Dominique Mamberti, Secretarul Vaticanului pentru relaţiile cu alte State, a exprimat speranţa că în viitorul apropiat va exista o continuare a Conferinţei de la Roma (ţinută în septembrie a.c.) şi o celebrare a "Zilei Internaţionale împotriva persecuţiilor şi discriminărilor la adresa creştinilor", ca semn important pentru guverne să trateze serios această problemă.
Referindu-se la Mesajul Papei Benedict al XVI-lea pentru “Ziua Mondială a Păcii” – 2011, Monseniorul Mamberti a amintit că “creştinii sunt acum grupul religios care suferă cel mai multe persecuţii pentru credinţa lor. Există mai mult de 200 de milioane de creştini de diferite confesiuni care sunt în dificultate datorită structurilor legale şi cuturale lcare duc la discriminare”.
OSCE este o organizaţie internaţională care s-a dezvoltat începând cu Conferinţa de la Helsinki din 1973 şi promovează pacea, dialogul politic, justiţia şi cooperarea în Europa. Această organizaţie cuprinde 56 de ţări membre şi este cea mai mare organizaţie de securitate din lume. Alături de statele Europei, membre în OSCE sunt şi state ex-sovietice şi din Africa de Nord, acolo unde sunt şi cele mai multe încălcări ale libertăţilor religioase ale creştinilor.
Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati
Sursa: www.asianews.it