„7 Cuvinte”, prima proiecție din acest an, în spațiul Librăriei „Orest Tafrali”

18 Februarie 2020 16:56 Arhiepiscopia Iaşilor

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași - Facultatea de Litere și Biserica „Toma Cozma” vă invită la prima proiecție de film din acest an, care se desfășoară în spațiul Librăriei „Orest Tafrali”, marți, 18 februarie, de la ora 17:00. Este vorba despre povestea tulburătoare a părintelui Gheorghe Calciu-Dumitreasa, documentată riguros de regizorul Andrei Negoiță Zagorodnâi, originar din Iași, dar stabilit de 25 ani în Statele Unite ale Americii.

La eveniment va ajunge și regizorul Andrei Negoiță Zagorodnâi, care va fi pentru ultima oară la Iași înainte de plecarea sa în America. Cele șapte predici unice ale părintelui Gheorghe Calciu, rostite de acesta în timpul Postului Mare, sunt incluse în cartea „7 Cuvinte” apărută la Editura Bonifaciu, iar doritorii o vor putea achiziționa și în cadrul evenimentului de marți, 18 februarie. De asemenea, cărți și dvd-uri despre părintele Ghoerghe Calciu Dumitreasa pot fi achiziționate și de pe site-ul Editurii Bonifaciu: https://www.librariabonifaciu.ro/categorie-produs/carti/editura-bonifaciu/.

Totodată, complementar proiectului dedicat filmului „SCRUM”, a cunoscut lumina tiparului la Editura Egumenița și cartea „SCRUM”, tradusă și în limba engleză, urmând să fie lansată în perioada imediat următoare. Evenimentul va fi moderat de prof. dr. Leonte Ivanov, șeful Catedrei de Slavistică, Departamentul de limbi și literaturi străine, și de conf. dr. Marina Vraciu, din cadrul aceleeași catedre.

Intrarea la proiecția filmului de marți, 18 februarie, ora 17:00,  este liberă. Numărul de locuri este limitat. Apreciem în mod deosebit implicarea regizorului Andrei Negoiță, care vine cu un suflu nou în cinematografia modernă, având în plan alte două proiecte, respectiv „SCRUM”, despre care se pot găsi detalii pe site-ul http://scrumfilmul.ro, și un alt film despre părintele Justin Pîrvu, care se va numi „JUSTIN”.

Filmul „SCRUM” este un proiect social inedit, care va spune povestea miracolului de la Valea Screzii și Valea Plopului. 25% din încasările filmului vor ajunge la orfanii și bătrânii abandonați din Valea Screzii. Un gest mic poate face minuni! Donațiile pot fi făcute pe site-ul: http://www.scrumfilmul.ro. Teaserul filmului „SCRUM” poate fi vizionat accesând linkul: https://youtu.be/jQK6mWweoKM.

„Caravana Eroilor” mai zăbovește la Iași 

În colaborare cu Asociația „Ortodoxia Tinerilor” și cu implicarea președintelui Claudiu Bălan, Biserica „Toma Cozma” a organizat, în perioada 1-7 februarie 2020, Expoziția itinerantă „Caravana Eroilor”, aceasta fiind amenajată în cortul dedicat evenimentelor din curtea parohiei. Duminică, 9 noiembrie, expoziția a fost reamenajată în lăcașul sfânt al bisericii.

Expoziția ”Caravana Eroilor” va mai fi prezentă la Iași și în perioada următoare, putând fi vizitată la Biserica ”Adormirea Maicii Domului” din cartierul Galata, iar apoi în alte locații. Detalii: tel. 0741.706.602.

Ultimele din categorie