Accesul la evenimentele IBMF 2019, pe bază de rezervare online

3 Septembrie 2019 17:32 Arhiepiscopia Iaşilor

În perioada 2 – 6 octombrie 2019, Iașiul va deveni pentru a treia oară centrul cântului bizantin din țară, adunând în capitala istorică a României renumiți interpreți ai artei muzicale psaltice, ce vor susține concerte de înaltă ținută și vor lua parte la diferite momente liturgice. Organizatorii Festivalului de Muzică Bizantină de la Iași oferă posibilitatea de a rezerva gratuit și online locul la concerte. 

Anul acesta, prin intermediul platformei Eventway, iubitorii de muzică bizantină și nu numai, au posibilitatea de a comanda bilete în mod gratuit la trei dintre evenimentele IBMF 2019.

În data de 2 octombrie a.c. va avea loc primul eveniment - Concertul de deschidere a Festivalului, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași, unde vor interpreta Corul ortodox „Theotokos”  din Liban, Corul bărbătesc „Sfântul Efrem” din Ungaria, Nektaria Karantzi din Grecia și părintele Alexandru Grigoraș din România.

Cel de-al doilea eveniment va avea loc pe data de 5 octombrie 2019 - Concert de muzică religioasă și folclorică din tradiția gruzină, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iași, unde va interpreta Corul Catedralei Patriarhale „Sfânta Treime” din Tbilisi – Georgia.

De asemenea, cel de-al treilea eveniment - Concertul de închidere a Festivalului – va avea loc pe data de 6 octombrie a.c., și va interpreta Corul Bizantin al Seminarului Teologic „Chesarie Episcopul” din Buzău, Grupul Psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale din București și Ansamblul „Romeiko”  din Atena, Grecia.

Accesul publicului este gratuit și se face pe baza unei rezervări online, în limita locurilor disponibile. Rezervarea se poate face pe site-ul web www.ibmf.ro, secțiunea Rezervare bilete.

Festivalul Internațional de Muzică Bizantină este organizat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei prin Sectorul Învățământ, și își propune să promoveze tradițiile originare ale cântului bizantin, dar și să informeze publicul despre legătura care există între muzica bisericească și muzica bizantină de factură laică, așa-numita muzică din „tinda bisericii”. Programul evenimentului poate fi accesat pe pagina de Facebook Iasi Byzantine Music Festival și pe site-ul web al organizatorilor www.ibmf.ro.

Ultimele din categorie