Activități de consolidare a voluntarilor Departamenului Minorități

Arhiepiscopia Iaşilor

Activități de consolidare a voluntarilor Departamenului Minorități

Duminică, 19 mai, noua echipă de voluntari a Departamentului Minorități al Arhiepiscopiei Iașilor a participat la o activitate de consolidare a echipei în Parohia Buznea, Protopopiatul Pașcani, județul Iași.

Părintele Alexandru Baciu, parohul comunității din satul Buznea și coordonatorul Departamentului Minorități, i-a întâmpinat pe tinerii voluntari cu multă căldură, participând și facilitând un program pentru această întâlnire. 

Programul activităților a debutat cu Sfânta Liturghie în cadrul căreia voluntari ai Departamentului au oferit răspunsurile liturgice. După Sfânta Liturghie, tinerii au fost antrenați într-o dezbatere deosebită pe tema motivației și a sensului profund al lucrării cu romii alături de doamna Lenuța Neacșu care a dezvoltat într-un mod cu totul aparte, personal, abordarea etnicilor romii. 

După o scrută drumeție, ziua a continuat cu o conferință de tip TEDx alături de părintele Marius Căldăraru din București, specialist în istoria și ethosul rom. Nuanțând într-o manieră istorică și duhovnicească problematica ethosului rom, părintele Marius a oferit o perspectivă a dezvoltării comunității rome la noi în țară. 

Ziua s-a încheiat cu o sesiune de feedback și cu un scurt moment de planificare a activităților din perioada imediat următoare. 

Activitatea a urmărit integrarea și familiarizarea voluntarilor în misiunea cu tinerii și persoanele de etnie romă, precum și oferirea unui suport informațional cu privire la diversele strategii misionare ce pot fi abordate în această lucrare.

Citește despre: