Activități dedicate Anului omagial al îngrijirii bolnavilor în Parohia „Ziua Crucii” Botoșani

Arhiepiscopia Iaşilor

Activități dedicate Anului omagial al îngrijirii bolnavilor în Parohia „Ziua Crucii” Botoșani

Parohia „Ziua Crucii” din Botoșani a organizat joi, 28 martie, o activitate caritabilă în colaborare cu Liceul Tehnologic „Alexandru cel Bun”, care își desfășoară activitatea în cadrul parohiei, la Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Botoșani.

În cadrul acestei colaborări, la inițiativa părintelui paroh Ioan Iordachi, elevii școlii de la profilul „confecții textile”, coordonați de către cadrele didactice, au realizat mai multe seturi de lenjerie pentru pat, pe care, cu această ocazie, le-au dus la cei pentru care au fost pregătite acestea și care aveau mare nevoie de ele. 

Bucuria și emoția au fost sentimentele dominante în cadrul acestei activități. Elevii, coordonați de profesori lor, au fost bucuroși că au realizat ceva cu adevărat folositor pentru semenii lor aflați în suferință, bucurându-se, așadar, de rodul muncii lor. Atât beneficiarii centrului de îngrijire, cât și personalul angajat, s-au bucurat pentru faptul că cineva, într-un mod oarecum neașteptat, s-a gândit la aceste suflete nevinovate, aducându-le daruri care le vor fi folositoare pentru un timp îndelungat.

La această activitate, coordonată de părintele Ioan și de preoteasa Mariana Iordachi, a participat și prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al ISJ Botoșani, dimpreună cu prof. Mihaela-Cornelia Achihăiței, directorul liceului „Alexandru cel Bun” Botoșani, cadre didactice, elevi, și reprezentanți ai presei locale din municipiu.

„Am simțit astăzi, la maximă intensitate, bucuria de a dărui, alături de părintele Ioan Iordachi de la Biserica «Ziua Crucii» Botoșani, împreună cu elevii și cadrele didactice de la Liceul «Alexandru cel Bun» din Botoșani, într-un parteneriat Biserică-Școală-Spital, în cadrul proiectului «Sănătatea, darul lui Dumnezeu pentru om». Am dăruit din inimă, dorindu-ne să transformăm fiecare dar într-o sursă de zâmbet, bucurie, speranță și putere pentru beneficiarii Centrului de Îngrijire și Asistență a Persoanelor Adulte cu Dizabilități din Botoșani”, a declarat prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al ISJ Botoșani.

„Sunt bucuros și emoționat în același timp pentru faptul că din nou am reușit să venim aici și să aducem un zâmbet pe chipurile celor aflați în suferință. Noi, românii, avem obiceiul să dăruim și să facem bine celor aflați în nevoi de Paști sau de Crăciun. Însă ei au nevoie de ajutor și în restul timpului. De aceea ne-am gândit să venim acum în sprijinul lor și o vom face oridecâteori vom avea posibilitatea, fără să fie vreo sărbătoare sau vreun alt eveniment important”, a mărturisit și părintele Ioan Iordachi, inițiatorul proiectului.

Această activitate, desfășurată în cadrul Concursului Național Catehetic “Hristos – Cuvântul care vindecă” nu este una singulară, părintele Ioan Iordachi organizând și alte activități menite să suscite interesul pentru întrajutorarea semenilor în sufletul tinerii generații. Printre acestea se numără atelierele de pictură pe sticlă, în cadrul cărora copiii din parohie au realizat icoane, pe care ulterior le-au donat centrului mai sus menționat sau altor persoane și entități care aveau nevoie de ele.

Citește despre: