Lucrări de restaurare la mănăstirea Valea Mănăstirii

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, s-a aflat în vizită de lucru la mănăstirea Valea Mănăstirii din localitatea Țițești, protoieria Mioveni.

Cu această ocazie, Înaltpreasfinția sa a efectuat recepția lucrărilor de restaurare realizate la vechea catapeteasmă a bisericii. Acestea au fost realizate la Suceava, în perioada 2012-2013 , fiind opera a doi specialiști: Cuțui Alexandrina - expert restaurare pictură, lemn, policlor și Cristi Curelet, expert restaurare lemn.

S-a constatat că lucrarea a fost executată foarte bine, catapeteasma fiind deja montată în interiorul bisericii.

Această operă de artă aparține secolului al XVIII-lea, fiind realizată la Moscova în anul 1746; momentul în care biserica mănăstirii a fost restaurată și înfrumusețată de egumenii Partenie și Damaschin.

În prezent, mănăstirea Valea Mănăstirii se află în plin proces de restaurare. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, lucrările au început în anul 2007 sub directa supraveghere și implicare a părintelui stareț Daniil Niță.

Biserica mănăstirii datează din secolul al XVI-lea, fiind terminată în anul 1535. Lucrările de construcție s-au efectuat în timpul domnitorului Radu Paisie Voievod, prin implicarea directă a ispravnicului Vlaicu Piscanu.

(Sursa: eparhiaargesului.ro)

Ultimele din categorie