Mitropolitul de Corint la Patriarhia Română

22 Octombrie 2013 23:04 Arhiepiscopia Bucureştilor

Înaltpreasfințitul Părinte Dionisie, Mitropolitul Corintului, reprezentant al Bisericii Ortodoxe a Greciei la evenimentele organizate cu prilejul sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, nu se află la prima vizită în România. Ierarhul a participat, anul acesta, în luna mai și la hramul istoric al Catedralei Patriarhale. Totodată, anul trecut, Înaltpreasfinția Sa a adus la Galați, la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, moaștele Sfântului Patapie.

„Înaltpreasfințitul Părinte Dionisie va oficia Sfânta Liturghie în ziua de 26 octombrie când este prăznuit Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, precum și în ziua de 27 octombrie, când este sărbătorit hramul Catedralei Patriarhale. Înaltpreasfinția sa va mai vizita și unele biserici și mănăstiri din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, adică mănăstiri din București, precum și o vizită la Mănăstirea Caraiman. De asemenea, vor mai exista și alte activități care vor întregi acest program și credem că va fi nu doar o vizită, ci mai degrabă un pelerinaj în care Înaltpreasfințitul Dionisie însoțește aceste odoare sfinte”, a declarat pentru Trinitas TV părintele Michael Tița, Consilier în cadrul Sectorului Relații Bisericești și Interreligioase al Patriarhiei Române.

Înaltpreasfințitul Părinte Dionisie, Mitropolitul Corintului, se va întoarce în Grecia în cursul zilei de marți, 29 octombrie.

(Sursa: basilica.ro)

Ultimele din categorie