Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a sfinţit biserica Parohiei Şindriliţa

4 Noiembrie 2014 11:01 Arhiepiscopia Bucureştilor

Duminică, 2 noiembrie 2014, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a sfinţit biserica Parohiei Şindriliţa din Protopopiatul Ilfov Nord.

În continuare, ierarhul a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de slujitori din care au făcut parte arhim. Veniamin Goreanu, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Bucureştilor, părintele protoiereu Cristian Mihai Burcea, al Protopopiatului Ilfov Nord, precum şi alţi preoţi şi diaconi din zonă.

Preasfinţitul Timotei Prahoveanul a rostit un cuvânt de învăţătură şi a felicitat pe preoţi şi credincioşi pentru acest moment istoric al parohiei. La slujbe au participat numeroşi credincioşi din parohie şi din localităţile învecinate. Toţi cei prezenţi au avut posibilitatea, în ziua sfinţirii, să treacă prin Sfântul Altar şi să se închine la Sfânta Masă. Locaşul de rugăciune al parohiei a fost sfinţit ieri după finalizarea lucrării de pictură în tehnica fresco între anii 2009 şi 2014, precum şi a înfrumuseţării şi împodobirii cu obiecte liturgice noi.

„Acest moment este unul istoric pentru comunitatea noastră, un moment de bucurie şi de înălţare sufleteascăpentru care mulţumim Bunului Dumnezeu căne-a învrednicit să-l trăim. De asemenea, mulţumim Preaficitului Părinte Patriarh Daniel pentru binecuvântarea de a săvârşi astăzi slujba sfinţirii, precum şi Preasfinţitului Părinte Timotei Prahoveanul, care a săvârşit slujba târnosirii“, a declarat părintele paroh Constantin Protopopescu. (Sursa: arhiepiscopiabucurestilor.ro)

Ultimele din categorie