Sfinţirea bisericii din Parohia buzoiană Oreavu II

Biserica având hramurile „Sfântul Sfinţit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi“ şi „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din Parohia buzoiană Oreavu II a fost târnosită duminică, 10 august 2014. Slujba de sfinţire şi Sfânta Liturghie au fost oficiate de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, alături de un sobor de slujitori – preoţi şi diaconi.

„Slujba de târnosire sau sfinţire mare nu se săvârşeşte decât atunci când se construieşte o biserică nouă şi se poate repeta dacă, din motive binecuvântate, biserica este consolidată, înnoită şi se umblă la piciorul Sfintei Mese de către arhiereu; lucrul acesta, însă, se poate întâmpla peste 100, 200 de ani şi aşa mai departe. Această slujbă de târnosire este cu totul deosebită, deoarece, prin rugăciunile rostite de către arhiereu şi preoţi, Duhul Sfânt este invocat să se pogoare asupra locaşului de cult şi asupra credincioşilor, care urmează să-l însufleţească prin prezenţa lor“,a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

Ierarhul a hirotonit în treapta de preot pe diaconul Panait Dragoş, pe seama Parohiei Dăscăleşti, Protopopiatul Râmnicu Sărat.

Tot cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian a binecuvântat casa de prăznuire din imediata vecinătate a bisericii parohiale.

La final, toţi credincioşii prezenţi au avut posibilitatea să intre în Sfântul Altar şi să se închine.

Locaşul de cult al Parohiei Oreavu II a fost ridicat în perioada 2008-2014. Până la finalizarea lucrărilor de construire şi târnosirea noului locaş, slujbele s-au oficiat în biserica veche din cimitirul satului. (Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro)

Ultimele din categorie