Lansarea volumului "Hristos, Biserică, Misiune" al Pr. Acad. Dumitru Popescu

17 Martie 2011 16:05 Arhiepiscopia Craiovei

După slujba de pomenire oficiată în Biserica Sf. Ecaterina, în holul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, în prezenţa studenţilor, a cadrelor didactice şi a membrilor familiei a fost lansat, astăzi 17 martie, volumul Hristos, Biserică, Misiune, al regretatului părinte academician Dumitru Popescu. Lucrarea a apărut la editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

„Cartea aceasta Hristos, Biserică, Misiune, o văd ca o oglindă a altei cărţi. S-a spus până acum că una din cărţile care nu trebuie uitată de un teolog este a mitropolitului profesor Ioan al Pergamului, Zizioulas, intitulată Episcop Euharistie, Biserică” , a spus Înaltpreasfinţia Sa referitor la volumul lansat astăzi.

Mai multe personalităţi au evocat activitatea Părintelui Academician Dumitru Popescu, eminent dascăl de teologie, care a reprezentat timp de patru decenii învăţământul teologic universitar românesc.

În continuare, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a binecuvântat Amfiteatrul din incinta instituţiei de învăţământ, care va purta, de acum înainte, numele părintelui profesor pomenit în această zi.

În memoria acestuia, pe holul de la etajul I al facultăţii sunt expuse în această perioadă o serie de fotografii şi distincţii.

Expoziţia „conţine fotografii care reprezintă mai toate etapele vieţii părintelui academician de când a început aici activitatea didactică, apoi cât a lucrat în afara ţării, mai ales conferinţele şi simpozioanele la care a participat”, după cum a declarat pentru TRINITAS TV, părintele Ştefan Buchiu, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti

Totodată, cu prilejul comemorării, a fost instituită pentru studenţii din anii III şi IV ai Facultăţii de Teologie o bursă ce va purta numele Părintelui Dumitru Popescu.

„O altă acţiune pe care o vom demara în curând va fi acordarea încă din acest an a unei burse care îi va purta numele şi la care studenţii din anul III şi IV de la Teologie Pastorală au acces pe baza unui concurs de Teologie de Dogmatică care va avea ca bibliografie lucrările dânsului”, a spus părintele decan Ştefan Buchiu pentru Radio TRINITAS.

sursa: basilica.ro

Citește alte articole despre: comemorare, carte

Ultimele din categorie