Duminica Ortodoxiei prăznuită în Arhiepiscopia Dunării de Jos

16 Martie 2011 15:40 Arhiepiscopia Dunării de Jos

În data de 13 martie 2011, la Duminica Ortodoxiei, în Arhiepiscopia Dunării de Jos s-au desfășurat ample manifestări liturgice și cultural-misionare.

Sărbătoarea a început cu săvârșirea Sfintei Liturghii la Catedrala arhiepiscopală din Galați de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de preoți și diaconi, de numeroși credincioși gălățeni, de un număr impresionant de copiii și tineri, precum și de persoanele cu deficiențe de auz și vorbire din Galați.

După Sfânta Liturghie a urmat tradiționala procesiune cu icoane de la Catedrală până la vechiul Palat episcopal, actualul Muzeu de Arte Vizuale, unde a avut loc un vernisaj de icoane intitulat „2011 Anul Sfântului Botez și al Sfintei Cununii în iconografie“.
În deschidere elevii Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei“ din Galați, au susținut un scurt moment artistic, care a constat în interpretarea de cântece specifice perioadei Triodului.

Programul a continuat cu prezentarea icoanelor realizate de tinerii iconari de la „Clubul Copiilor“ din Tecuci, „Palatul Copiilor“ din Galați, „Palatul Copiilor“ din Brăila, Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei“ din Galați, secția patrimoniu și pictură bisericească, Cercul de pictura „Sf. Cuv. Parascheva“ din parohia Liești, județul Galați, Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin“ din Galați, Liceul de Artă „Haricleea Darcle“ din Brăila, precum și de studenții Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie din Universității „Dunărea de Jos“ din Galați.
Ca semn al aprecierii și încurajării pentru talentul și pasiunea lor, au fost înmânate 72 de premii celor mai merituoși dintre tinerii iconari. În încheiere chiriarhul locului a vorbit despre însemnătatea și rolul icoanelor în biserici și în casele credincioșilor și a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în înfrumusețarea acestei zile.

Arhiepiscopia Dunării de Jos , www.edj.ro

Citește alte articole despre: icoană, procesiune, IPS Casian

Ultimele din categorie