Concert caritabil la Biserica Bărboi din Iaşi

De câţiva ani, Biserica "Naşterea Domnului" din incinta Maternităţii "Cuza Vodă" organizează "Ziua mamei şi a pruncului născut şi nenăscut". În această zi sunt omagiate mamele care se jertfesc pentru a da viaţă pruncilor.

Mamele cu prunci născuţi şi nenăscuţi internate la Maternitatea "Cuza Vodă" au primit ieri-dimineaţă flori şi cărţi religioase. Apoi, în Biserica "Naşterea Domnului" au fost săvârşite Acatistul Bunei Vestiri, Utrenia şi Vecernia unită cu Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul "Învierea" al Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi (ASCOR) - filiala Iaşi. La final s-a oficiat un Te Deum pentru mame, fiind binecuvântate alimentele care au fost împărţite cu acest prilej. Tot ieri, mamele însărcinate din Iaşi care au participat la Sfânta Liturghie au primit din partea membrilor ascoreni flori şi cărţi religioase în cadrul acţiunii "Flori pentru mame". "Am considerat că această zi trebuie omagiată şi cinstită printr-un dar de suflet al tinerilor şi copiilor noştri. În această zi am omagiat pe mamele noastre care se jertfesc şi se sacrifică pentru a da viaţă pruncilor. Dorim ca în această zi mamele să înţeleagă jertfa Fecioarei Maria, ca model pentru jertfa pe care ele au de gând să o facă în faţa lui Dumnezeu", a declarat părintele Dănuţ Damaschin, pr. misionar de caritate la biserica Maternităţii "Cuza Vodă" din Iaşi.

"Am dorit să unim programul liturgic cu fapta cea bună"

În Biserica "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" - Bărboi din Iaşi a avut loc ieri după-amiază concertul filantropic "Vestea cea bună", pentru ajutorarea a cinci mame însărcinate care au mulţi copii. Evenimentul a fost organizat în cadrul acţiunilor de parteneriat cu parohia Bărboi, având sprijinul părintelui paroh Constantin Andrei, protopop al Protopopiatului Iaşi 1. Au concertat Corul "Glasul vieţii" al Bisericii "Naşterea Domnului" din incinta Maternităţii "Cuza Vodă", Corul "Învierea" al ASCOR - filiala Iaşi şi studenţi de la Universitatea de Arte "George Enescu" din Iaşi. Copiii de la Grădiniţa 27 din cartierul ieşean Dacia, trupa de teatru a tinerilor ascoreni şi Trupa "Viaţa" a Bisericii "Naşterea Domnului" au susţinut câte o scenetă de teatru religios. "La finalul concertului s-a organizat o colectă pentru cinci familii din judeţul Iaşi care au până la zece copii fiecare. Aceste familii demonstrează că sărăcia nu îi împiedică să aducă la viaţă şi să crească copiii pe care li-i dăruieşte Dumnezeu. Astfel, am dorit să unim programul liturgic de dimineaţă cu fapta cea bună. Aceşti copii au nevoie chiar şi de apă, având în vedere condiţiile precare în care locuiesc", a explicat pr. Dănuţ Damaschin.

 

Citește alte articole despre: Biserica Bărboi, ziua mamei

De la același autor

Ultimele din categorie