Conferințe preoțești la Hârlău și Botoșani

21 Februarie 2011 16:31 Arhiepiscopia Iaşilor

La sediul Protopopiatului Hârlău a avut loc luni, 18 octombrie 2010, întrunirea lunară a preoților din acest protopopiat.

La sediul Protopopiatului Hârlău a avut loc luni, 18 octombrie 2010, întrunirea lunară a preoților din acest protopopiat. Referatul cu tema “Relicve sfinte ale Maicii Domnului“ a fost prezentată de pr. Ioan Purcel de la parohia Deleni II. “Au fost discuții frumoase în jurul temei prezentate. Am făcut apel la preoții care păstoresc parohii mai mari să înființeze filiale ale Asociației Tineretului Ortodox Român“, a declarat pr. Nicolae Crăciun, protoiereul Protopopiatului Hârlău.
Și preoții din Protopopiatul Botoșani s-au reunit luni în ședință. Tema cu titlul “Pastorația bolnavilor și a persoanelor singure“ a fost prezentată de către pr. Florin Ștefan de la parohia Sulița. “Foarte mulți preoțo au luat cuvântul, aducând exemple din experiența personală pe care au avut-o. Unul din preoții de caritate din spital a expus câteva experiențe pe care le-a avut în ceea ce privește cazurile de bolnavi în vârstă sau singuri. Au mai fost discutate probleme administrative“, a spus pr. Lucian Leonte, protopop al Protopopiatului Botoșani. (C.C.)

Ultimele din categorie