Daruri pentru sute de copii, din partea Sfântului Nicolae

5 Decembrie 2011 22:23 Constantin Ciofu Arhiepiscopia Iaşilor

Biserica noastră îl sărbătoreşte astăzi pe Sfântul Ierarh Nicolae. Mai multe biserici din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei îmbracă straie de sărbătoare. Parohiile din Moldova au început încă de ieri derularea unor acţiuni filantropice în cinstea Sfântului Nicolae.

Protopopiatul Piatra Neamţ a desfăşurat ieri o amplă acţiune social-filantropică care a constat în oferirea de daruri şi susţinerea de concerte de colinde în trei centre sociale din Piatra Neamţ. Programul filantropic a cuprins vizitarea următoarelor aşezăminte sociale: Centrul de zi pentru preşcolari Castani (împărţirea a 25 de pachete cu daruri), cantina socială a parohiei „Sfinţii Trei Ierarhi“ din Piatra Neamţ (împărţirea a 80 de pachete cu daruri pentru copiii persoanelor asistate social), Centrul de asistenţă şi servicii speciale pentru copii din strada Galinescu - Piatra Neamţ (oferirea de pachete pentru 45 de copii). La Biblioteca judeţeană din Piatra Neamţ au fost împărţite daruri pentru copiii aflaţi în îngrijirea Fundaţiei pentru îngrijirea copiilor cu dizabilităţi Piatra Neamţ. Acţiunea filantropică a fost coordonată de pr. Ciprian Timofte, secretar al Protopopiatului Piatra Neamţ, de Sanda Chirilă şi de Roxana Romanescu de la Biroul de Asistenţă Socială „Diaconia“ al Protopopiatului Piatra Neamţ. După fiecare activitate filantropică, un grup de elevi ai Seminarului Teologic Ortodox din Piatra Neamţ a susţinut un concert de colinde.

Aseară, la Biserica „Sfântul Nicolae“ din Târgu Frumos a avut loc, după slujba Vecerniei, un concert de colinde, iar în parohia Lungani din Protopopiatul Paşcani a avut loc o scenetă legată de viaţa Sfântului Nicolae.

Cu prilejul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, la Mănăstirea Bogdana din judeţul Suceava, copiii aflaţi în ocrotirea Aşezământului „Sfântul Ierarh Leontie“ vor organiza astăzi o serbare.

La Biserica „Sfântul Nicolae“ - Copou din Iaşi, va fi vernisată astăzi, după Sfânta Liturghie, o expoziţie de icoane.

Parohia Andrieşeni, Protopopiatul Iaşi 1, a oferit aseară, cu prilejul hramului bisericii, daruri pentru 350 de copii, iar astăzi va oferi 200 de pachete cu alimente şi o masă caldă pentru bolnavii internaţi în secţia Şipote a Spitalului de Psihiatrie Iaşi.

Luminile din bradul de Crăciun, amenajat în parcul Cancicov din Bacău, vor fi aprinse astăzi în prezenţa  Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. La acest eveniment, care va avea loc de la ora 17:00, Preasfinţia Sa va adresa şi un mesaj de binecuvântare băcăuanilor care vor fi prezenţi. După cum ne-a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret şi mass-media al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, aprinderea luminilor din bradul de Crăciun va fi urmată de un concert de colinde.

Citește alte articole despre: sărbătoare, Sfântul Ierarh Nicolae, parohii, acțiune

De la același autor

Ultimele din categorie