Praznicul Bunei Vestiri în mănăstirile Sihăstria Voronei şi Tisa Silvestri

 

Peste 1.500 de credincioşi au participat ieri la slujba hramului Mănăstirii Sihăstria Voronei din judeţul Botoşani. Mănăstirea „Buna Vestire“ - Tisa Silvestri din judeţul Bacău a îmbrăcat ieri straie de sărbătoare. Cu acest prilej, încă de vineri, 23 martie, la această aşezare monahală a fost adusă icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Trifeşti.

Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit ieri Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sihăstria Voronei din judeţul Botoşani. Pe lângă cei 1.500 de pelerini, la această sărbătoare au mai participat autorităţi locale şi judeţene. „Programul liturgic a început dimineaţă cu slujba Aghezmei mici şi a continuat cu Ceasurile şi Acatistul Bunei Vestiri. La slujba Sfintei Liturghii oficiată de PS Calinic Botoşăneanul au venit mulţi credincioşi care s-au închinat cu evlavie la moaştele Sfântului Cuvios Onufrie de la Vorona. Episcopul-vicar al Eparhiei Iaşilor a adresat un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre semnificaţia praznicului Bunei Vestiri şi a Duminicii a IV-a din Postul Mare. Părintele Lucian Leonte, protopop al Protopopiatului Botoşani, şi arhim. Ioan Harpa, exarhul zonei Botoşani, au elogiat în alocuţiunile rostite împlinirea celor 21 de ani de arhierie ai Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul. La final, am mulţumit Preasfinţiei Sale pentru că binevoieşte aproape în fiecare an să sărbătorească ziua hirotoniei întru arhiereu la Mănăstirea Sihăstria Voronei“, a relatat protos. Ghedeon Huţanaşu, stareţul Mănăstirii Sihăstria Voronei.

Mii de credincioşi la hramul Mănăstirii Tisa Silvestri

Credincioşii din mai multe zone ale Eparhiei Romanului şi Bacăului au participat în număr mare la slujba hramului Mănăstirii Tisa Silvestri din judeţul Bacău. Manifestările dedicate acestei sărbători au început vineri seara, când a fost adusă de la Mănăstirea Trifeşti, din judeţul Neamţ, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Slujba Sfintei Liturghii a fost săvârşită de PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a numeroşi pelerini. Preasfinţia Sa ne-a relatat că praznicul Bunei Vestiri este sărbătorit cu totul aparte în Mănăstirea Tisa Silvestri. „Sărbătoarea Bunei Vestiri a fost trăită în mod deosebit la Mănăstirea Tisa Silvestri de pelerini. Câteva mii de oameni au venit să se roage pe timpul celor trei zile cât icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a stat în biserica aşezării monahale. Credincioşii au venit la mănăstirea Bunei Vestiri de la Tisa Silvestri ca la un izvor de binecuvântare şi de har. I-am încredinţat în grija Maicii Domnului pe cei care au venit la această sărbătoare. Mulţi oameni, ca pretutindeni, s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Hristos. Credincioşii noştri evlavioşi doresc să devină consangvini cu Mântuitorul Hristos, să participe la viaţa Bisericii, având ca icoană pe Maica Domnului“, a spus PS Ioachim Băcăuanul.

De la același autor

Ultimele din categorie