Pro Vita, în dialog cu tinerii

În cadrul campaniei, voluntarii Departamentului ajung în fața elevilor cu care discută pe marginea mai multor subiecte precum tinerețea, curăția sau modul în care privim viața, dar în același timp iau naștere mai multe întrebări care merită a fi discutate și dezbătute separat.

Departamentul Pro Vita al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, prin Centrul de Prevenție și Informare organizează pe data de 4 aprilie o întâlnire pentru a dialoga cu elevii mai multor școli din oraș. Activitatea va începe la ora 13.00, la „Așezământul Brâncovenesc” al parohiei „Sfânta Mahramă și Sfinții Martiri Brâncoveni”.

Acțiunea vine ca o urmare a campaniei „De ce?”, prin care Pro Vita colaborează cu mai mulți profesori de religie din Iași. În cadrul campaniei, voluntarii Departamentului ajung în fața elevilor cu care discută pe marginea mai multor subiecte precum tinerețea, curăția sau modul în care privim viața, dar în același timp iau naștere mai multe întrebări care merită a fi discutate și dezbătute separat: Care este rolul unui copil în rândul familiei? De ce sunt influențați tinerii? Care ar trebui să fie relația cu persoanele din jur? Ce este voluntariatul? Cum aducem fericirea în viața noastră? Cum putem accepta persoanele diferite?

Pornind de la acest fapt, Departamentul Pro Vita încearcă să completeze informațiile tinerilor și să răspundă la aceste întrebări prin sesiuni de dialog la care participă elevii și tinerii voluntari. Întâlnirea de pe 4 aprilie va avea ca subiect „Biserica, preotul și noi”. După dialogul propriu-zis, activitatea va continua cu o vânătoare de comori organizată în centrul orașului, începând cu ora 16.00.

Pe viitor vor fi organizate și alte astfel de întâlniri, prin care vor fi abordate și alte subiecte propuse de către elevi. 

De la același autor

Ultimele din categorie