Sărbătoare la Biserica Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul - Bucium

21 Iunie 2010 12:07 Arhiepiscopia Iaşilor

Sărbătoare în Parohia Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, Brătianu - Bucium, încununată de Liturghia arhierească săvârșită de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Ca în fiecare an, de Sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, Biserica din Complexul Rezidențial I.C. Brătianu-Bucium, Iași, îmbracă haine de sărbătoare întru cinstirea ocrotitorului principal, Sfântul Ioan Botezătorul. Sărbătoarea Hramului acestei parohii va prilejui o serie de manifestări cu o pronunțată trăsătură duhovnicească, între care menționăm Procesiunea cu Icoana Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, Vecernia și Litia Hramului - miercuri, 23 iunie a.c., ora 17.00, cu participarea multor invitați și Utrenia, Rugăciunea de Sfințire a Apei și Sfânta Liturghie - joi, 24 iunie a.c., ora 9.00, de asemenea, oficiate în sobor cu participarea multor preoți invitați.
Atât după slujba Vecerniei cât și după cea a Sfintei Liturghii, protocolul organizat cu sprijinul membrilor Consiliului și Comitetului parohial, al colaboratorilor și prietenilor apropiați ai parohiei, va oferi pelerinilor prezenți expresia culinară a bucuriei sărbătorii.
Și anul acesta, ne-a învrednicit Bunul Dumnezeu să întâmpinăm Sărbătoarea Hramului Mare al Bisericii Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul cu împliniri și realizări. Evidențiem aici în mod special efectuarea recepției lucrărilor de construcție, prilej cu care a fost evidențiată calitatea lucrărilor efectuate, dar și necesitatea continuării acestora.
Totodată, anul acesta avem deosebita bucurie de a oficia prima Slujbă Arhierească, atât de necesară pentru binecuvântarea lucrărilor de construcție a bisericii parohiale, dar, mai ales, pentru nașterea unei noi comunități creștine parohiale. Vă invităm așadar, să participați, duminică, 27 iunie a.c., începând cu ora 9.00 la Sfânta Liturghie Arhierească oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan, la biserica din Complexul Rezidențial I. C. Brătianu, Bucium, Iași.

Citește alte articole despre: mitropolit, hram, sărbătoare, slujbă arhierească

Ultimele din categorie