Românii ortodocşi în Spania vor avea o nouă biserică

Ortodocşii români din Roquetas de Mar, provincia Almeria din Spania, se vor putea ruga într-o nouă biserică, lăcaşul fiind construit în aproape 100 de zile.

 Definitivarea proiectului de execuţie a fost făcută în urma consultărilor cu episcopul locului, Preasfinţitul Părinte Timotei al Spaniei şi Portugaliei, care şi-a dat şi girul ca acesta să fie pus în practică.

La data de 6 ianuarie 2009, de Bobotează şi de hramul bisericii, a fost pusă piatra de temelie a noului lăcaş de către Preasfinţitul Timotei, lucrările începând abia după mai bine de un an şi jumătate, din cauza lipsei fondurilor.

"Biserica este o construcţie în formă de cruce, aşezată pe piloni de 25 m adâncime, are o turlă principală mare şi două turle mici. Lucrările au fost executate de către o firmă spaniolă specializată, întreaga construcţie având un cost de 550.000 euro, în această sumă intrând execuţia finisată a construcţiei, precum şi iconostasul, clopotele, dotările necesare exercitării cultului. Toate lucrările au fost achitate până în prezent din banii obţinuţi printr-un credit bancar de 200.000 euro", susţine părintele paroh Emil-Ioan Somodean.

Biroul de presă al Mitropoliei Europei Occidentale şi Meridionale

Citește alte articole despre: rugăciune, creștin, biserică, ortodox, Spania

Ultimele din categorie