Concert pascal la Catedrala din Sibiu

20 Aprilie 2011 15:04 Arhiepiscopia Sibiului

La Catedrala mitropolitană din Sibiu, prima slujbă a deniilor din Săptămâna Mare a fost oficiată în seara din Duminica Floriilor de un sobor de preoţi şi diaconi, condus de Preasfinţitul Andrei Făgărăşanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

La slujba religioasă a participat şi Înalt Preasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului. După slujbă, Corala "Timotei Popovici" a Catedralei mitropolitane a susţinut un frumos concert de muzică religioasă dedicat acestei perioade din anul bisericesc. Credincioşii prezenţi au avut posibilitatea să asculte piese corale specifice Postului Mare, dar şi Sfintelor Paşti. Dirijat de prof. Ovidiu Petre Moldovan şi asist. dr. Dan Alexandru Streza, corul a interpretat piese precum "La râul Vavilonului", de Gavriil Musicescu, "Mare este puterea Crucii", de N. Suciu, "Fericit bărbatul", de T. Teodorescu, "Ziua Învierii", "Cu trupul adormind" şi "Hristos a Înviat", toate prelucrări psaltice. "Învierea Domnului este esenţa şi viaţa întregului urcuş prin pocăinţă al Postului Mare. Am încercat, cât ne-a fost cu putinţă, să transmitem această stare duhovnicească", ne-a spus dirijorul Dan Alexandru Streza.

Luni, 18 aprilie, slujba Deniei a fost oficiată de soborul de preoţi şi diaconi slujitori la Catedrala mitropolitană, condus de IPS Mitropolit Laurenţiu. Răspunsurile la strană au fost date de studenţi ai Facultăţii de Teologie "Andrei Şaguna".

În fiecare seară, de la orele 18:00, slujbele deniilor vor continua la catedrala din inima cetăţii, credincioşii sibieni fiind aşteptaţi să participe în număr mare şi să se roage împreună cu soborul de preoţi. Deniile din Joia şi Vinerea Mare vor aduce ca în fiecare an o atmosferă specială prin rânduielile liturgice specifice, cum ar fi cele 12 Evanghelii din Joia Mare sau Prohodul Domnului din Vinerea Mare.

sursa: ziarullumina.ro

Citește alte articole despre: catedrală, concert, Paști

Ultimele din categorie