Conferinţa teologică Sfântul Duh - Sfinţenia Noastră, la Mănăstirea Sâmbăta de Sus

30 Martie 2011 13:54 Arhiepiscopia Sibiului

La Mănăstirea Sâmbăta de Sus a început astăzi, 30 martie 2011, conferinţa teologică "Sfântul Duh - Sfinţenia Noastră".

Manifestarea se află la cea de-a doua ediţie şi reuneşte reprezentanţi ai cultelor ortodox şi evanghelic din România şi Germania.

Timp de trei zile se va purta un dialog ecumenic pentru o mai bună cunoaştere a credinţei şi culturii celor două confesiuni.

Mai multe amănunte a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Lucian Boloş, organizatorul Evenimentului: „Conferinţa va debuta cu o rugăciune, cu un Te-Deum săvârşit de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului în Biserica Mănăstirii Sâmbăta de Sus. Apoi, va urma deschiderea oficială în Aula Academiei Teologice de la Sâmbăta şi apoi, după o seară de cunoaştere reciprocă între participanţi, joi, vor urma conferinţele propriu-zise. Aceste conferinţe teologice vor oferi cadrul potrivit pentru întâlnirea personală dintre teologi din Germania şi România. Şi chiar există perspective în ceea ce priveşte viitorul de colaborare între instituţii bisericeşti din România şi Diakonia. Se pot dezvolta şi gândi proiecte de schimb de studenţi, mai ales pe domeniul de asistenţă socială pentru că Germania este foarte bine organizată şi dezvoltată în domeniul de asistenţă socială”.

Conferinţa este organizată de Centrul Ecumenic Duhovnicesc al Diakoniei din Germania împreună cu Mitropolia Ardealului. O întâlnire similară a avut loc în urmă cu doi ani în Germania.

sursa: basilica.ro

Citește alte articole despre: sfințenie, conferință, teologie, Sfântul Duh

Ultimele din categorie