Ziua Vârstnicilor în Arhiepiscopia Sibiului

2 Octombrie 2013 20:50 Arhiepiscopia Sibiului

Cinstirea vârstinicilor a început la Sibiu chiar de luni, 30 septembrie, când preoții și preotesele pensionari din Protopopiatul Sibiu au fost aduși la Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, unde PS Andrei Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului şi un sobor de preoţi au oficiat o slujbă de mulţumire şi un parastas. 

Alături de ierarh, la momentul omagial au fost prezenţi consilierul social de la Arhiepiscopia Sibiului, pr. Nicolae Rusu, protopopul de Sibiu Ioan Coşa, preotul Gheorghe Şebu de la biserica amintită şi alţi reprezentanţi ai Departamentului social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, organizator al evenimentului alături de Protopopiatul Sibiu.

Manifestarea a continuat cu o agapă frăţească în aşezământul social de lângă biserica sibiană, unde preoţii pensionari au avut posibilitatea să-şi împărtăşească din bogatele experienţe duhovniceşti şi pastoral-misionari. Preoţii pensionari au mai primit din partea organizatorilor şi mai multe daruri, menite să le sprijine bătrâneţile, adesea provocate de nevoi materiale.

A doua zi, reprezentanţii Departamentului social de la Sibiu au venit la Căminul de Vârstnici din Sibiu, unde în fiecare an se pregătește la 1 octombrie o serbare dedicată bătrânilor, din care nu lipsesc momentele folclorice și slujbele religioase. Delegaţia eparhială a fost însoţită de copiii şi doamnele educatoare de la Grădiniţa Ortodoxă “Sfântul Dimitrie” a Arhiepiscopiei Sibiului. Micuţii au pregătit pentru bunicii şi bunicuţele din aşezământul sibian câteva cântecele, au confecționat felicitări şi alte daruri. Tinereţea şi nevinovăţia celor mici au adus zâmbete pe feţele vârstnicilor, impresionaţi de surpriza pregătită de organizatori.

(Sursa: mitropolia-ardealului.ro)

Citește alte articole despre: copii, preoţi, eveniment, serbare, Sibiu, vârstnici, felicitări

Ultimele din categorie