Acţiune socială la căminul de bătrâni din localitatea Singureni

20 Martie 2014 13:21 Episcopia Giurgiului

În perioada Postului Mare, Sectorul Social al Episcopiei Giurgiului desfăşoară mai multe acţiuni social–filantropice, menite să aducă alinare şi bucurie bolnavilor din spitale, bătrânilor internaţi în centrele socio-medicale şi copiilor instituţionalizaţi din casele de copii din judeţul Giurgiu.

În acest context, miercuri, 19 martie, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, Sectorul Social al eparhiei noastre a organizat o vizită la Căminul de bătrâni din localitatea Singureni, Protoieria Mihăileşti.

Totodată, cu acest prilej, în capela căminului a fost săvârşită Taina Sfântului Maslu de către un sobor de preoţi pentru persoanele vârstnice din această instituţie, lor li s-au alăturat reprezentanţi ai conducerii căminului de bătrâni şi personalul medical.

Beneficiarii acestei acţiuni social-filantropice au fost cei aproximativ 45 de bătrâni din cămin, dar şi cei 11 copii infestaţi cu virusul HIV, cazaţi în centrul medical din vecinătatea căminului. Toţi au primit cu bucurie din partea Sectorul Social daruri constând în alimente, reviste ortodoxe şi icoane.

În perioada următoare vor mai fi vizitate trei case de tip familial din municipiul Giurgiu, Centrul de persoane vârstnice din Mironeşti, Centrul socio-medical din localitatea Mogoşeşti şi Şcoala Specială din Giurgiu. (Sursa: episcopiagiurgiului.ro)

Ultimele din categorie