Programul social „Cu Hristos în temniţă” la Penitenciarul de maximă siguranţă din Giurgiu

17 Aprilie 2014 03:01 Episcopia Giurgiului

Marţi, 15 aprilie, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, în cadrul programului „Cu Hristos în Temniţă” pe care Sectorul Social al eparhiei îl derulează în această perioadă a Postului Sfintelor Paşti, a fost făcută o vizită la Penitenciarului de maximă siguranţă din Giurgiu.

Programul a început cu săvârşirea Deniei din Sfânta şi Mare Miercuri de către părintele Popa Edmond Nicolae, consilierul social al Episcopiei Giurgiului, împreună cu părintele capelan Bălaşa Teodor, în capela penitenciarului, acolo unde alături de cele 40 de persoane private de libertate, care au participat la slujbă, au fost de faţă şi domnul comisar şef StănicăFlorinel, directorul penitenciarului,şi domnul comisar şef Antonescu Florin, şef serviciu educaţie. În continuare a urmat un cuvânt de învăţătura în care părintele consilier Popa Edmond Nicolae a evidenţiat importanta evenimentelor ce au avut loc în Săptămâna Patimilor pentru mântuirea noastră. Apoi au fost rostite rugăciuni pentru dobândirea sănătăţii sufleteşti şi trupeşti pentru toate persoanele private de libertate, dar şi pentru familiile acestora.

La final, toţi cei prezenţi au primit din partea Sectorului Social al eparhiei Giurgiului Pastorala de Sfintele Paşti, iconiţe cu Maica Domnului, urmând ca în ziua de sâmbătă să primească cozonaci şi ouă roşii.(Sursa: episcopiagiurgiului.ro)

 

Ultimele din categorie