Taina Sfântului Maslu în Parohia Cosoba

8 Martie 2014 00:49 Episcopia Giurgiului

Ieri, 7 martie, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, în Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din localitatea Cosoba, Protoieria Bolintin, s-a săvârşit Taina Sfântului Maslu. Biserica a devenit neîncăpătoare pentru numeroşii credincioşi veniţi şi din parohiile vecine. Din soborul de preoţi a făcut parte şi părintele vicar Emanuel Stuparu.

În cuvântul de învăţătură rostit la final, părintele vicar a enumerat semnificaţiile anului 2014, atât la nivel de Patriarhie, cât şi la nivel de Episcopie şi Protopopiat. Astfel, a amintit că Sfântul Sinod a declarat 2014 ca An omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii) şi An comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni. Cu acest prilej, toate manifestările cultural religioase din anul 2014 vor sta sub egida acestor evenimente.

Totodată, a îndemnat pe toţi cei prezenţi, să se îndeletnicească cu postul şi rugăciunea, pentru ca printr-o sincerăşi cât mai deasă spovedanie, cu credinţă, cu dragoste dar şi cu frică de Dumnezeu, să se apropie cu vrednicie de Sfânta Împărtăşanie. (Sursa: episcopiagiurgiului.ro)

Citește alte articole despre: credincioși, Taina Sfântului Maslu, post si rugaciune

Ultimele din categorie